Välkommen till topo.se!

Nu är sidan uppdaterad med nya bilder och kartor från vår senaste expedition till Sarek.

Vår idé om att filma tolv dagar i Sarek blev lite misslyckat p.g.a. att när vi väl skulle ladda batterierna så klarade inte laddaren att ladda på låg uteffekt, den krävde full solsken från solcellsladdaren och reagerade på minsta lilla moln. Så de dagar vi hade sol var de två första och sista dagarna. Det blev i.a.f. två dagars filmande vilket vi förhoppningsvis kommer att lägga upp här på sidan snart.

/Benny & Mathias

090823

------------------------------------------------------------------------------

Sareks Nationalpark 100 år.

Äntligen, efter en lång tids väntan och planering är det dags att åka till Sarek igen. I år så ska jag ta med en vän som tidigare aldrig varit i sveriges riktiga vildmark.

Vi har köpt en DV-kamera med lite extra tillbehör b.l.a. solcellsladdare, uv-filter och extra batterier. Så det kanske blir en liten film om en 12 dagars resa igenom södra Sarek. Vi ska börja och sluta i Kvikkjokk, däremellan hade vi tänkt att ta oss till b.l.a. Luohttolahko.

//Benny Nyhlén

090707

-----------------------------------------------------------------------------

Lite kort om mig och sidan!

Jag är är en nybörjare och absolut ingen proffesionell fotograf, jag har heller ingen speciell kamerautrustning. En kompaktkamera runt tusenlappen är vad jag har använt mig av de senaste expeditionerna. I mina resor till Sarek och Marsfjällen har bilderna en väldigt dålig upplösning, och det beror på att jag använde mig av en mobilkamera med 2 Mpixlar, vilket funkade ganska bra under ljusa förhållanden.

Hemsidan har jag tänkt att använda som en bilddagbok. Och jag vill även tillägga att en viss redigering kan förekomma på vissa bilder.

Tack för mig!